Skip to main content

Gammel AFB.


Revisjon
Enrollment is Closed

Anatomi og Fysiologi

Emnet omhandler grunnleggende kunnskap i anatomi og fysiologi. Sentralt for dette er kunnskap om og forståelse for sammenhengen mellom de forskjellige vev og organers struktur og funksjon og de viktigste mekanismene for regulering av biologiske funksjoner.

Anatomien beskriver hvordan menneskekroppen er bygget opp og fysiologien beskriver hvordan den fungerer. Anatomi og fysiologi er grunnleggende kunnskap for en faglig forsvarlig yrkesutøvelse innenfor de ulike helsefagene. Grunnleggende kunnskap i anatomi, fysiologi og er nødvendig for å forstå utvikling av sykdom og hvordan sykdom kan påvirke analyse- og diagnoseresultater.

Redaktør

Kari Gerhardsen Vikestad

Kari er prosjektleder og redaktør for læreverket i emnet Anatomi og fysiologi for Fakultet for helsefag ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Hun er utdannet radiograf med mastergrader i hhv helsevitenskap og helseledelse. Hun er for tiden tilsatt som førstelektorstipendiat ved radiografutdanningen ved høgskolen.

Medieredaktør

Gabi Høium Hurlen

Gabi er utdannet medieviter fra Universitetet i Oslo. Hun jobber som rådgiver innenfor e-læring og videoproduksjon ved fakultet for helsefag.

Lærere

Mona Elisabeth Meyer

Mona Elisabeth Meyer er utdannet lege med 14 års yrkespraksis før hun ble førstelektor på sykepleierutdanningen ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Hun ble kåret til årets foreleser i 2015.

Yury Kiselev

Yury Kiselev er førsteamanuensis ved farmasiutdanningen på hioa. Yury er også utdannet lege og forsker blant annet på legemidler og pasientsikkerhet.

Inger-Lise Neslein

Inger-Lise er førstelektor på Bioingeniørutdanningen. Hun forsker på legemidler og pasientsikkerhet.

Gunvor Gipling Wåde

Gunvor er doktorgradsstipendiat ved Radiografutdanningen på HiOA. Hun forsker på mammografi.

Prosjektgruppe

Hedvig Halvorsrud

Anette Ålykkja

Reidar Wroldsen

Andre bidragsytere

Julian Hamfjord

Emma Vestli

Sara Gerhardsen Vikestad

Adele Kühle-Hansen

Lisensiering

Dette læreverket har Creative Commmons-lisensen Navngivelse-Ikkekommersiell-DelPåSammeVilkår (CC BY-NC-SA). Dette betyr at du må oppgi korrekt kreditering:

   Kari Gerhardsen Vikestad (red.)
   Utgitt av Bokskapet (https://bokskapet.oslomet.no)
   OsloMet - storbyuniversitetet. Oslo 2018. 
 

Du kan ikke bruke materialet til kommersielle formål, men du kan republisere og gjøre endringer sålenge det avledede verket har samme lisens. Vær oppmerskom på at det også kan eksistere andre opphavsrettsreguleringer for nærmere angitte deler av materialet.