
Anne Langaas
Anne er prosjektleder og redaktør for læreverket Patologi. Hun er førsteamanuensis ved institutt for fysioterapi ved OsloMet.
Patologi er læren om sykdomer. Sykdomslære handler om hvordan ulike sykdommer og skader forandrer celler og vev. Dermed forandres også funksjonene til vevet, organene og kroppen. Kunnskap om patologiske prosesser, prognose og behandlingsformer er grunnleggende for forståelsen av det syke mennesket.
Når du kan basal sykdomslære vil du være i stand til å kjenne igjen symptomer og funn hos pasienten. Du vil også være bedre rustet til å kunne forutse hva slags komplikasjoner pasienten kan få.
Anatomi og fysiologi. Grunnleggende kunnskap i anatomi, fysiologi og er nødvendig for å forstå utvikling av sykdom og hvordan sykdom kan påvirke analyse- og diagnoseresultater.
Anne er prosjektleder og redaktør for læreverket Patologi. Hun er førsteamanuensis ved institutt for fysioterapi ved OsloMet.
Inga Linn er universitetslektor ved Institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid. Hun har mastergrad i ernæring, helse- og miljøfag, med fagspesialisering i helsekommunikasjon. Inga Linn har laget veldig mange av flervalgsspørsmålene i dette læreverket.
Gabi er utdannet medieviter fra Universitetet i Oslo. Hun jobber som rådgiver og videoprodusent for Bokskapet, som hører til Medieseksjonen og Universitetsbiblioteket ved OsloMet. Gabi har laget mange av filmene sammen med fagfolkene som bidrar i dette kurset.
Fredrik er universitetsbiblotekar. Han har bidratt med uvurderlig hjelp i revisjonsarbeidet våren 2021.
Emma er utdannet medieviter fra Universitetet i Oslo. Hun har bidratt med tekst og korrektur.
Sara er utdannet lærer og studerer nå til Paramedic. Hun har bidratt med introduksjoner og fun-facts til nettkurset.
Adele er student-assistent og illustratør. Hun har bidratt med illustrasjoner, både til nettkurset og til miniforelesningene.
Mona er student-assistent og studerer ved Kunsthøgskolen. Hun har bidratt med illustrasjoner til nettkurset.
I Bokskapet jobber vi med å utforme alle våre læreverk etter gjeldene retningslinjer for Universal Utforming, WCAG 2.1. Vi beklager at det fortsatt er mangler når det gjelder teksting av undervisningsvideoer og alternativ tekst til illustrasjoner. Revisjonsarbeid pågår løpende gjennom semesteret og oppdateres i Bokskapet før semesterstart. For spørsmål/ innspill om universell utforming, ta kontakt med bokskapet@oslomet.no