Skip to main content

Farmakologi 1


BOKREVISJONEN
Enrollment is Closed

  Farmakologi 1

  Emnet omhandler grunnleggende kunnskap i farmakologi. Farmakologi er læren om effektene av kjemiske substanser i levende systemet. Fagfeltet omfatter legemidlers sammensetning, egenskaper, interaksjoner, toksikologi (negative effekter av kjemikalier) og ønskede effekter som kan forebygge, lege eller lindre sykdom, symptomer, skade eller smerte hos mennesker og dyr. Kurset tar deg igjennom noen utvalgte symptomer og sykdommer hos mennesker og viser hvordan legemidler brukes til å behandle disse.

  Opphavsrett

  Kursmateriellet er gjort tilgjengelig med Creative Commmons-lisensen Navngivelse-Ikkekommersiell-DelePåLikeVilkår (by-nc-nd). Dette betyr at du må oppgi korrekt kreditering, som er "Læringssenter og bibliotek, Høgskolen i Oslo og Akershus 2016". Du kan ikke bruke materialet til kommersielle formål og du kan remixer, bearbeide og bygge på materialet, men må bruke nøyaktig samme lisens. Vær oppmerskom på at det også kan eksistere andre opphavsrettsreguleringer for nærmere angitte deler av materialet.

  Redaktører

  Anne Berit Walter

  Anne Berit er prosjektleder for emnet Farmakologi 1. Hun er studieleder ved farmasiutdanningen HiOA, og har tidligere erfaring både fra forvaltning, fra legemiddelindustrien og fra akademia.

  Camilla Foss

  Camilla er redaktør for læreverket i emnet Farmakologi 1. Hun er utdannet farmasøyt, og har en mastergrad i IKT-støttet læring. Hun jobber som høgskolelektor ved farmasiutdanningen ved høgskolen.

  Andre bidragsytere

  Cecilie Johannessen Landmark

  Cecilie er førsteamanuensis ved farmasiutdanningen på HiOA. Hun er utdannet farmasøyt og forsker på farmakologisk variasjon hos pasienter som bruker legemidler mot epilepsi og populasjonsaspekter ved legemiddelbruk og betydning for pasientsikkerhet.

  Yury Kiselev

  Yury er førsteamanuensis ved farmasiutdanningen på HiOA. Yury er utdannet lege og forsker blant annet på legemidler og pasientsikkerhet.

  Vigdis Aas

  Vigdis Aas er professor ved farmasiutdanningen på HiOA. Hun er utdannet farmasøyt og har en doktorgrad i fysiologi/cellebiologi. For tiden forsker hun på energimetabolisme i skjelettmuskulatur, hvordan den endrer seg ved fedme, insulinresistens, under påvirkning av inflammasjon og fysisk aktivitet.

  Cecilie Morland

  Cecilie er utdannet farmasøyt og jobber som førsteamanuensis ved HiOA. Hun forsker bl.a. på hvordan hjernen påvirkes av trening.

  Arton Baftiu

  Arton er stipendiat ved farmasiutdanningen på HiOA. Han er utdannet farmasøyt og forsker på legemidler og pasientsikkerhet.

  Gabi Høium Hurlen

  Gabi er utdannet medieviter fra Universitetet i Oslo. Hun jobber som rådgiver innenfor e-læring og videoproduksjon ved fakultet for helsefag.